Followers

söndag 28 april 2013

Recept: Banan-jordnötssmör-pannkakor

Ett grymt enkelt recept som blir grymt gott också! Tror jag lagt upp liknande recept förut, men nu är mängderna och ingredienserna finputsade till perfektion.

För en person behövs:

2 ägg
1 banan (helst kravbanan)
1 tsk jordnötssmör
en nypa vaniljpulver
en nypa salt
en nypa bakpulver

1. Knäck två ägg i en bunke, blanda i vaniljpulvret, saltet och bakpulvret. Vispa ihop lätt, för hand, tills allt blandat sig.

1.
 2. Mosa ihop jordnötssmöret med bananen med hjälp av en gaffel. Det blir godast och underlättar mosandet  om bananen är mogen.


2.

2.

2.
 3. Blanda ihop bananröran och äggsmeten, genom att enkelt vispa ihop dem för hand.
Smält lite matfett i lämplig stekpanna och klicka sedan ut smeten i den storlek du vill ha dem. Små pannkakor underlättar stekandet. Det är nu många misslyckas, men knepet i att inte få äggröra är att steka på låg värme, runt 3-4 på en 10-gradig skala och att ha tålamod. Första sidan tar längst tid. Känn försiktigt på dem så att de håller ihop innan du vänder dem.

3.
Servera med valfria tillbehör. Godast hittills är generösa mängder blåbär och ringlad lönnsirap. Bara fantasin sätter gränser!4 kommentarer:

 1. Jag gjorde dina bananpannkakor idag!! De var supergoda! Tack Tua!

  SvaraRadera
 2. hur många satser gjorde du egentligen till den sjunde bilden?:D

  SvaraRadera
 3. Har också provat dina bananpannkakor nu, hade inget jordnötssmör hemma men det blev himmelska ändå måste jag säga. Har inte hittat någon innan som haft ett så bra och utförligt recept. Tack! :D<3

  SvaraRadera
 4. Supersmarrigt! Tack för bra recept <3

  https://www.facebook.com/bymalinsahlen

  SvaraRadera