I morgon kommer jag att hinna hem på lunchen och äta rester av tjälknöl och potatissallad. Muuums! Nu fick jag ett otroligt sug efter glögg. Fråga mig inte varför. Bäst jag går och hämtar en kopp, det finns kvar sen i julas...Hade varit gott med en pepparkaka (eller fyra) till men det fanns inte. Blö.
Blev arg idag. Jag tänkte göra en rödvinssås på lagen från tjälknölen men jag är ett klantarsle så jag lyckades när ta i för mycket väldigt salt tjälknöls-buljong så det blev oätligt - det hela skedde när jag skulle sila såsen och jag tänkte inte på att jag hade silat buljongen innan och det var någon deciliter kvar i skålen. Fasen vad arg jag blev! Såsen var grymt god innan jag förstörde den i alla fall.
Tjälknölen! Togs ut vid 65-66 grader, perfekt rosa enligt mig! |
Mammas smarriga potatissallad. Den är klockren till tjälknöl! :D |
Haha, störande - ja, men så ofta som du LYCKAS med maten är det en baggis. Jag är DJUPT imponerad!
SvaraRadera