De gånger jag faktiskt spydde hade jag ätit "vanliga" middagar, men jag fick så kraftig ångest efteråt att jag inte kunde låta bli att spy upp det. Det hände dock bara ett fåtal gånger under april-maj förra året, alltså ingenting jag frekvent använde mig av.
Det fanns tillfällen då jag åt fyra-fem knäckebröd med kaviar i rad. Men det gills nog inte heller som hetsätning, men jag mådde inte alls bra efteråt... Jag vet att jag var hemskt sugen på saker och ting. Kanelbullar. Lussekatter. Varm choklad med vispgrädde. Varmt, tjockt, sött bröd med mycket smör. Och ibland var det jättekonstiga saker. Som stora feta blodiga biffar, sill, nykokt potatis.. Det där suget var inte vanligt "sugen på mat"-sug, utan snarare ett kraftigt MÅSTE ha-sug. Väldigt skumt var det.
Det hände att jag "såg mig mätt" på saker. Jag läste otroligt många matbloggar med recept och bilder och liksom blev mätt och nöjd på det sättet. Det vill jag göra.. det vill jag ha! Nej! För mycket kalorier... hur kan man äta det DÄR? Jag tänkte sjuka tankar, samtidigt som jag kände ett otroligt starkt sug efter maten. Men det gick inte. Jag skulle inte ha ätit det. Nu har jag mest sug på risgrynsgröt. För det är så gott....
Risgrynsgröt. Jag är inne i en sån period. Har köpt "pama minutris" också, så att det inte tar flera timmar att göra :D |
Knäckebröd, så gott. Brungräddat och små kuddar ska det vara! Otroligt gott med bregott havssalt (som jag förövrigt är förälskad i) :) |
Som sagt, suget får man ju för att man aldrig ger kroppen det den vill ha. Hade man gett den en bit kladdkaka med vispgrädde så kanske den blivit nöjd. Suget hade försvunnit och man hade sluppit alla tomater eller knäckebröd - som man egentligen inte ens ville ha.
SvaraRaderaDumt dumt. Lika bra att äta det man är sugen på från början så man blir nöjd! :D