Followers

torsdag 23 oktober 2014

Att Bo Med Främlingar

Det blev en ganska drastisk förändring i levnadssättet sedan jag "flyttade" från mitt kära hem i Strömsund till att bo med fyra främlingar i en främlingsstad. Otroligt många mycket nytt att ta in och jag skulle säga att det är först en dryg månad senare som jag känner att poletten börjar trilla ned.

Att bo med främlingar har både sina för-och nackdelar. Jag fick en mycket god vän i den rumskamrat som var här först (men som nu har åkt till sitt hemland, tråkigt nog) och det är möjligt att jag träffar henne någon gång i framtiden igen.

Det har blivit många skratt på grund av kulturskillnader och språkmissar. Ibland brister man i skratt bara av hur tokigt olika det kan vara mellan olika kulturer. Att italienaren är SUPERNOGA med sitt kaffe och äter pasta minst en gång om dagen (oftast två!) är bara det något att skriva ned. Sen finns det negativa aspekter också - så som att alla inte tar sitt ansvar att hålla rent och snyggt, eller att köpa toalettpapper. En ilsken Tua har fått köpa det två gånger nu, när vi i själva verket borde dela på det hela. Eller att gå ut med soporna. Eller att diska upp allt efter sig, inte lämna tallriken på bordet...

MEN jag trivs här. Jag trivs med mina knasiga rumskamrater och deras egenheter. Man lär sig ju så mycket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar