Followers

tisdag 16 september 2014

Svar på kommentar- Hungrig hela tiden

Anonym har kommenterat inlägget "Shopping Centre": 

Roligt att saker verkar gå så bra för dig verkligen! ^^

En fråga gällande något helt annat som du får välja själv om du vill svara på såklart :)
Under ditt tillfrisknande och under viktuppgången när du började äta mer, upplevde du dig också då bli mycket hungrigare? Jag är extreeeemt hungrig hela tiden sedan jag ökade maten och det är bokstavligt talat som ett hål i min mage. Jag hetsäter inte men kan äta hur mycket som helst innan jag verkligen blir mätt och sen när jag väl är mätt blir jag jätte fort hungrig igen! Helt galet. Äter säkert 3000 + kalorier om dagen och även om min läkare säger att det är helt normalt för någon som är undernärd känns det ändå väldigt onormalt. :/ 


Svar: Det är helt normalt, precis som din läkare säger! Mitt bästa råd är att låta kroppen känna hunger och inte "hålla tillbaka" något - med en viss måtta. Du säger att du inte hetsäter, så då är det ju ingen fara :) Låt kroppen få den näring den vill ha! 

Och ja. Jag kände en riktig ordentligt hunger! Om jag ska vara ärlig kände jag den fram tills dess att jag närmade mig BMI 20! Kroppen var inte nöjd på 18.5 vilket är gränsen för undervikt. Jag förstår också att det känns onormalt för dig, men det är helt enkelt kroppens sätt att få dig att äta mera. Om du kan acceptera att du kommer att gå upp till en normalvikt så kommer det att krävas att du kan äta 3000 kcal plus mera om du ska klara av att gå upp i vikt. Man går inte upp tillräckligt snabbt på bara några hundra plus per dag! Kroppen vet det också, och gör dig hungrig.

Efter att ha legat på ett väldigt hälsosamt BMI länge nu så har de extrema hungerkänslorna försvunnit totalt. Jag känner nu normala hungerkänslor och aldrig en impuls att "överäta". Om jag nu skulle äta lite mera än vad som är mätt (för att det är så gott ibland xD) så är det inget mera med det. 

Såååå, för att sammanfatta det hela lite enkelt: Att ligga på 3000+ för dig är det normala, då ditt mål är normalvikt. "Normalt" ska ju vara det som är bra för en, eller hur? :D Jämför dig inte med andra! Ditt normalt är just nu 3000+ men det kommer inte att vara det för evigt.

Stort lycka till med ditt tillfrisknande. Lovar att det är värt allt slit tusen gånger om!

2 kommentarer:

  1. tack så jätte mycket för ditt svar! Verkligen skönt att höra från någon som också haft anorexia :) Så sant när man tänker efter att det såklart krävs en del för att reparera efter svälten men ändå så mycket skuld när man liksom redan satt upp en massa regler i huvudet för vad som är "rätt". Självklart egentligen att kroppen vet bättre än alla kalkylatorer i hela världen men svårt att lära sig acceptera det. Du är verkligen en stor inspiration och en motivationskälla till att vilja bli frisk :) Lycka till med allt!

    SvaraRadera
  2. Kelvingrove Art Gallery and Museum :)

    SvaraRadera