Followers

tisdag 16 juli 2013

Brum och Bilder

Pust. Bra härligt att avsluta en god middag med en kopp kaffe och vit choklad och veta att nu minsann, nu är det klippt!

Gräset alltså. Klippt. Det tog typ två timmar, men blev inga missöden eller liknande. Syrran gick först med trimmern, varnade för stenar och trimmade där det var svårt att komma åt med åkgräsklipparen. Men snart måste jag klippa det igen, nu var det bara första omgången då gräset var så högt att jag gräsklipparen inte orkade med att klippa det kort... blä. Det är bara att bita ihop och köra!

Middagen blev bara bäst! Gul lök, vitlök och tomat fick fräsa i lite olivolja tills de var mjuka och mysiga. Rörde i någon rågad matsked mjöl. På med vatten, vitt vin, fiskbuljong, saffran, peppar och timjan. Det fick koka ihop en aning och sedan i med färskpotatis.. Skar torskfilé i mindre bitar. Lät soppan koka upp rejält och i med filén. Det fick koka upp och sedan slog jag på en hel burk musslor, med spadet och allt. Lät det koka upp, smakade av med lite mera vin och sedan i med en näve persilja. Klart! Till det hade en god topping på yoghurt, majonnäs och vitlök. Slurp. Avnjuts helst efter en jobbig och kylig dag ;)
Tillsammans, klarar vi allt!


Visselpipan i munnen, redo att vissla vid behov... typ när jag ville att Moa skulle flytta på en kvist eller så.
Supersyrran!
Soppan. Nu sitter jag med några rutor vit choklad och kaffe med skummad mjölk och har en kväll med sims-spelande framför mig. Tjoho!

4 kommentarer:

  1. Det där gjorde vi bra! Och tack för den supergoda soppan :)

    SvaraRadera
  2. Vilka supersyrror jag har, vem kan ni brås på tro?

    SvaraRadera
  3. Jisses vilken härlig bild på dig o syrran din, jag blev så glad när jag såg den :)

    SvaraRadera
  4. Vad duktiga ni är! Ni påminner mig lite om äventyrarveckan jag hade med Lina omkring påsk när vi var hemma själva - för 12 år sen...
    Hoppas ni har en härlig sommar och värmen är tillbaka snart igen!
    Puss och kram!

    SvaraRadera