Followers

måndag 10 juni 2013

Svar på kommetar "Våga äta bacon"

Jenny har kommenterat inlägget "Viktigt": 

Hej Tua! Tack för en jätteinspirerande blogg. Det hjälper verkligen i min egen kamp mot ÄS att läsa om din resa och hur stark du har varit på vägen. Fortsätt kämpa så kommer du vara helt fri en vacker dag! Vill även säga att jag älskar din stil på hår och kläder, det passar dig bara sååå bra!

Men jag har en fråga också. Bacon.. Igår serverade pappa bl.a bacon till middag och inte en chans att jag rörde den! (har inte kommit så långt i mitt tillfrisknande än). Då slog det mig att av alla bloggar jag följer om tjejer som håller på att bli friska så visar ni ofta utmaningar ni tar er an och fear foods ni lyckas äta. Men ingen av er har ätit bacon. Är det för att just detta är så absolut totalt förbjudet i "anas" värld? Nu kanske inte bacon var just din favorit innan ÄS heller, men skulle du kunna äta det om du fick det serverat? Jag hoppas verkligen att jag vågar njuta av det någon dag igen, tycker det är otroligt gott i t.ex pasta såser. 

Kämpa på och glad sommar på dig! 


Svar: Tack du, för en fin kommentar!
Själv har jag inte riktigt "fearfoods" men jag har givetvis lättare att äta vissa saker än andra. Just bacon har jag mycket riktigt aldrig varit särskilt förtjust i - nu vet jag inte om det är fetträdslan eller andra skäl som ligger bakom till att jag inte äter det. Alltså, jag skulle äta det om jag fick det serverat. Om jag inte minns fel åt jag det för tre-fyra veckor sedan, då i en pasta carbonara. Du gillar ju bacon, så ät det! Det är liksom inget farligt med det egentligen, det är bara i huvudet det blir knas. Bacon är bra och billigt! Du kan ju alltid börja med lite, en skiva eller så och se att det faktiskt inte alls är farligt. 

Du säger att det "inte är en chans att du rörde den". När blir rätt tillfälle då? När kommer du ha kommit nog långt? Det är DU som bestämmer! Bestäm dig för att du kan, för att du är nog frisk, och gör det! Gör det, bara för att gå emot. Se det som en stor seger, gör det till en stor seger, och njut! Ge ätstörningen en smäll på käften och tänk "hahahahha!" när du äter det. Det är nog det enda jag kan säga där. Gör det tillåtet, förvandla det till någonting bra. Heja! För.. du vet ju med hjärnan att det är bra.

Många kramar och glad sommar på dig med! Du vågar allt! :D

1 kommentar:

  1. Tack för pepptalket, det uppskattas verkligen! Och jag vet att du har helt rätt fastän det tar emot i tankarna. Nästa gång det serveras bacon ska jag tänka på vad du skrev och verkligen försöka få i mig en skiva! :)

    SvaraRadera