Followers

lördag 1 juni 2013

Muntliga bekymmer

Tala. Muntlig presentation. Argumentation. Nervositet, stress, panik. Roligt, lärorikt, nödvändigt. Ja, tankarna och känslorna är många. På måndag ska jag hålla ett tal, ett argumenterande tal. Tesen är "Man bör avskaffa monarkin" och jag ska prata i fem minuter. Det går!

Innerst inne njuter jag av varje sekund av mitt tal. Men då gäller det att jag verkligen ska kunna hela talet först - annars slår nervositeten till och det går åt skogen. Jag gillar att spela ut, att underhålla och att känna av  publiken. För mig är känslan den viktigaste - jag vill placera förväntningar, överraska och sedan se deras miner. Jag vill att de ska gå därifrån och faktiskt komma ihåg vad jag sagt. Men.. det är lättare sagt än gjort!

Förra gången lyckades jag faktiskt bra med det. Ämnet är inte lika självklart nu för mig, men nog ska det gå. Jag ska renskriva talet idag och sedan är det bara att rigga upp kameran, öva, öva, öva,öva. Jag kommer fortfarande ihåg mitt förra tal ordagrant och det var bra länge sedan som jag höll det..

1 kommentar:

  1. Det där kan du! Tänk, i dina videoinlägg talar du för flera hundra läsare och nu är det väl ändå din klass?
    Tips: filma dig själv! :D

    SvaraRadera