Followers

tisdag 18 juni 2013

Ätstörningsuppdatering

Hur går det nu, Tua? 

Jag skulle säga att det går riktigt bra! Jag har lyckats gå upp till bmi 16.5 (från 15.7) och äter betydligt bättre. Jag går absolut inte ned och vikten hoppar upp ibland, de dagar då det serveras rikligt med efterrätt, godis eller liknande. Jag äter glass och mjukglass när jag känner för det. Jag äter regelbundet (frukost, lunch, mellis, middag, mellis)  och äter någon liten efterrätt med både lunchen och middagen. Jag tar om vid matbordet om jag vill ha mera och så vidare.

Vad är målet?


Målet just nu är att släppa fokuset en del på maten. Det ska komma mera naturligt och jag ska så småningom sluta vara så bunden till mina tider. Nu måste jag däremot vara väldigt noga med alla mål så att jag omöjligt kan gå ned i vikt. Jag ska gärna äta extra utöver det "normala" och inte vara rädd för att äta livsmedel som kan kännas jobbiga. Jag ska ha roligt och inte låta maten vara ett hinder i vardagen. Med vikten har jag några kilon kvar innan det blir riktigt bra, men jag tvivlar inte en sekund på att det kommer vara så gott som fixat till hösten. Sommaren bjuder på många läckerheter och glasstunder, så det blir nog inga problem.

Jag får se om jag skriver ett längre inlägg om ätstörningen om några dagar, nu måste jag fortsätta packa...

Förra sommaren var jag grym! Jag åt lösviktsgodis (något jag då inte ätit på två år) och utmanade mig med mängder av saker..
Bland annat genom att äta på indisk restaurang..
.. en STOR hamburgare..
.. mååååånga glassar... 

3 kommentarer:

 1. Du är så bra!
  Hur är det, vet dina föräldrar om att du har fallit lite tillbaka i höst/vinter?

  SvaraRadera
 2. Vilken din ideala vikt som du en dag hoppas uppnå? :) Kram

  SvaraRadera
 3. Upptäckte att jag inte kikat in på din blogg på ett bra tag. Blev så otroligt glad när jag läste att det går framåt för dig. Du verkar vara aningen mer motiverad nu att faktiskt kämpa ytterligare. Blir så stolt och hoppas att du fortsätter på detta spår. Det inspirerar många! <3
  Jag hoppas även att du själv märker att livet blir lite ljusare när ätandet går bra :)
  Kramar till dig underbara Tua!

  SvaraRadera