Followers

tisdag 21 maj 2013

En utmaning!

Jag fick en utmaning av Frida vilket jag genast hakade på! Roligt, jag älskar sånt här :D Gör också små bilder som hon gjorde, det var himla fint tycker jag..DET SKET SIG. Nu är jag lite sur.


Fem grejer jag behöver varje dagSenap - Annars får jag ett hemskt senapssug
Choklad - För att det är så förbannat gott till kaffet!
Kolla mailen - Tänk om det kommit något viktigt?
Linser - Sådana man har i ögonen alltså. Annars ser jag väldigt dåligt..
Kanel - Jag får ett sug efter det, liksom jag får av senap. Helt galet egentligen, men det är ju SÅ gott!

Fem böcker jag rekommenderar


Främlingen - Av Diana Gabaldon. En hel serie med tegelstensböcker! Perfekt om man gillar lite historiska romaner, och litelitefantasy. Handlar kort om en sjuksköterska som åker tillbaka till sjuttonhundratalet.


Påven Johanna - Av Donna Woolfolk Cross. Handlar om en tjej på 800-talet som lyckas bli påve i förklädnad till man. En del historia, en del romantik och mycket spänning! Man blir berörd av denna. Har läst om den många gånger och den blir bara bättre varje gång.


Katitzi - En barn/ungdomsboksserie av Katarina Taikon. Handlar om en romsk flicka i Sverige under det andra världskriget. Läste om denna serie på dussinet böcker flera gånger när jag var yngre..


Harry Potter - av J.K Rowling. Alla borde ha läst de böckerna!Mattillåtet - Av Gisela Van Der Ster. En grym självhjälpsbok för de som lider utav ätstörningar. Men kan säkert vara intressant/bra för även de som inte lider av det! Jag blev mycket positivt påverkad av denna bok och använder nästan dagligen på saker jag lärt mig från den.

Fem materialistiska presentönskemål


En stationär dator - Jag har inte haft en stationär dator någon gång. Datorn jag haft i två år (sedan min förra bärbara dog) är skolans och den är bara gjord för textdokument typ. Agh.

Den perfekta klänningen - Bara för att det var svårt att komma på något mer.. Men jag vill ha en PERFEKT klänning. En som sitter åt i midjan, har vid kjol, är lagom lång och helst långärmad/trekvartsärm.

Ett nytt objektiv - Jag använder 18-55 nu och det fungerar ju fint, men jag känner att ett nytt faktiskt vore roligt. Ett objektiv som är specialiserat för stilleben/närbilder... alltså typ en som är idealisk för matbilder. Vet ni något sådant? Nikon har jag!

En stor ask perfekt mogna jordgubbar - Oh gud så gott! Jag kan verkligen äta hur mycket jordgubbar som helst. Rekordet ligger på 750 g (drygt) en kväll när jag såg Sagan om ringen (extended version).. doppade i socker. Oh!

Den perfekta hårfärgen  för mig - Jag har länge sökt den. Jag tror att den är röd, rätt så mycket röd... men ännu har jag inte hittat just den där perfekta röda nyansen!

Fem platser jag vill besöka

Paris - Åh, paris! Jag vill dit.. till Frankrike i alla fall. Egentligen en pittoresk liten småstad, med riktiga franska cafeér, men också vill jag besöka Paris. Modestaden!

London - En sån klassiker. Jag vill besöka England och London, men jag vill också se småstäder likt det jag vill se i Frankrike..

Rom- Jag vill till Rom och äta gelato. 

Tokyo - En fantastisk stad verkar det vara! En häftig upplevelse tror jag att det hade varit.

Dublin - Jag gillar Irland. Jag gillar irländsk musik.. vill gå på en pub där och känna den irländska folksjälen! Hihihi

Fem adjektiv som beskriver mig bäst

Ambitiös
Snabb
Lekfull
Optimistisk
Drivande


Fem livstips jag vill dela med mig av

Att äta bra är ingenting man bör, det är någonting man måste. Hur mager man än vill bli, man blir tvingad till att äta bra till slut (om man inte dör på kuppen). Alltså: börja inte trixa med maten!

Ta tillvara på det du har och tråna inte efter det du inte har. Kanske att du inte ser "perfekt" ut, har superbra betyg - men du kanske har en underbar familj eller en superfin hund. Eller så har du inte det, men du lever i alla fall och kan (förhoppningsvis) äta dig mätt för dagen - det är inte alla som kan det!

Se inte bakåt utan se framåt. Du må ha gjort misstag i livet, men att älta dem kommer inte att få dig att må bättre. Alla gör dåliga saker. Alla har dåliga perioder. Se framåt!

Idag börjar du och inte i morgon. Skjut inte upp saker! Du kommer inte att vakna upp i morgon och ha förändrat det du vill förändra. Du måste göra det NU.

Man kan göra mycket men man kan inte göra allt. Fokusera på det du verkligen vill och det du verkligen klarar av. Stressa inte ihjäl dig i skolan, det är tamigtusan inte hela världen! 

Fem inspirerande tjejer jag vill utmana vidare

Vonskareng

Soelas

Mayfrihet

Alla ni som vill! 


Alla ni som inte vill, men som gör det ändå!

3 kommentarer:

 1. tjoho - utmaningen antagen!! :D

  förresten; en matdag för dig, typ... igår tex! åh kan inte du göra ett inlägg om det? behöver låta mig inspireras nu när jag försöker följa mitt schema <3 kanske du har några go'a matrecept på lager? :D kram på dig!

  SvaraRadera
 2. Challenge accepted! :D

  SvaraRadera
 3. Oj, vad glad jag blir då du direkt orkar ta dig an utmaningen! :) För mig tog det flera dagar...
  Sidan jag använde för att klippa ihop mina små kollage är http://www.picmonkey.com Gratisversionen fungerar super!

  SvaraRadera