Followers

lördag 13 april 2013

Svar på kommentar "Typ inga skor alls"

Anonym sa: Typ inga skor alls? Har du kläder överhuvudtaget då undrar jag? ;) .. på Lista då jag har tråååkigt


Svar: Kläder har jag MÄNGDER av! De allra flesta (antagligen runt 90% av min garderob) har jag inte köpt själv. Men då är min garderob sjukt stor också... många kläder är däremot lite ålderdomliga och jag har få moderna plagg, köper något nytt kanske någon gång på hösten, någon gång under sommaren.  Skor däremot, det köper jag ännu mera sällan. Jag har några gamla par som min mamma haft, eller som ärvts på andra håll. De är snarare de jag använder, men oftast känner jag att jag aldrig har skor jag är nöjd med. 

Jag har rätt så svårt att hitta skor jag gillar i dagens handel. På vintern har jag gärna nätta kängor med en liten klack, på sommaren någon form av ballerinaskor. Ogillar sportiga skor på mig själv. Jag har typ inga sportiga kläder alls heller.. Det är viktigt för mig att mina skor är hållbara och bekväma, men de ska ändå vara nätta och fina. Hittar alltid någonting att klaga på och har på tok för höga krav.

 Jag har också en grymt klurig skostorlek, 36or brukar vara för stora, 35or för små. Vinterskor är lättare, då kan jag ha 36or med sockar i och så, men sommarskor är värre. För att ha 36or måste jag nämligen ha någon form av "band" upp på fotleden.

Mina ballerinaskor på sommaren har jag haft i fyra år tror jag. De är grymt trasiga och jag är i ett stort behov av nya. Jag kan hitta en sommarsko som känns halvsnygg och köpa den, gjorde det för tre år sedan, men sen kommer jag hem, går i dem och känner att nej, det här går inte. Ger upp och återgår till mina gamla trasiga skor. Ehehe. Men denna sommar hade jag tänkt börja den stora jakten på nya sommarskor, så förhoppningsvis får jag mig ett par för högst 300 som jag kan gå med i ytterligare fyra år...

Ps. Mina absoluta favoritskor genom tiderna var ett par kinaskor som jag köpte i Kina när jag var tolv-tretton för 20 yen (knappa 20 svenska kronor). Jag kan ha dem fortfarande, men de är trasiga och dana..

Så här såg mina kinaskor ut! De är däremot lite opraktiska för mig: de passar bra till kjol och klänning, men sämre till jeans och en rockigare stil. Jag går ibland i sötare flickkläder, ibland rockigare, så det är svårt med bara ett par skor :( Blä1 kommentar:

  1. Haha, jag var bara ironisk ;). Har förstått att du har ett fint intresse för kläder :). Frågan på listan löd "har du mer skor än kläder?" O du svarade "ja" .. Jag antog att du menade tvärtom! Men det blev ett bra inlägg iaf ;).

    SvaraRadera