Followers

lördag 13 april 2013

Lästips! (träning fattas)

Läste precis ett superbra inlägg av http://www.underbaraclaras.com . Jag brukar inte läsa hennes blogg men snubblade över den av en ren slump.

Hon skrev i detta inlägg bland annat om hur träningen kan hjälpa en att släppa fixeringen vid mat. Jag tror nämligen att det är den viktigaste ingrediens som kan få mig att faktiskt bli bra - det är egentligen inte själva maten jag har problem med, utan annat runt om. Jag KAN äta. Jag skulle inte passa riktigt vid "vanlig" ätstörningsvård, kanske skulle det få mig att äta bättre men det är ändå, tror jag, annat som ligger bakom (annat än utseendefixering, viktfobi etc).

Önskar jag kunde hitta receptet för denna träning. Jag gillar dans, jag gillar skjuta pilbåge, jag gillar att springa. Kanske att jag skaffar ett gymkort, bara någonting som gör att jag kan komma bort från vardagen en stund, göra någonting helt annat än det man gör i vardagen, annat än att bara använda hjärnan hela tiden. Hihi.


Läs!
http://www.underbaraclaras.com/clara-reflekterar/tankar-over-en-frukost/

2 kommentarer:

 1. Det är faktiskt sant som hon skriver. Man känner sig absolut nöjdast med sig själv, efter ett bra träningspass.
  Har man haft äs problematik så är ju dock viktigt att man är uppmärksam på att man tränar av rätt anledningar. Inte för att förbränna kalorier, få äta extra mat eller att man måste vara fit för att känna sig nöjd med sig själv.

  Jag tror också att du skulle må bättre av att aktivera dig på annat håll. Det behövs andra saker att lägga sin energi på för att släppa fokuset på ätstörningen. Det behöver inte vara träning, men någon form av aktivitet. :) Jag hittade cheerleadingen ;)
  Kramar <3

  SvaraRadera
 2. Känner igen mig i det du skriver. jag passar inte heller på någon ätstörningsenhet, men nja, bra mår jag ändå inte. Mycket bättre, men nja, det som ligger bakom är kvar. jag ska få börja på BUP snart och jag får se hur det är.


  Jag tror också att du kanske skulle behöva aktivera dig. När jag började träna har jag haft lättare att äta spontant och mer varierande.
  Men framförallt känslan man har för sin kropp är så himla härlig!

  SvaraRadera