Followers

onsdag 15 augusti 2012

Pannkakskompott

Det börjar närma sig middagstid. I fruktskålen ligger en halvbrun banan. Mina tankar far givetvis iväg till gårdagens suveräna middag- bananpannkakor. Kanske att man skulle testa igen, men göra lite annorlunda? Framför mig såg jag fluffiga, banansöta pannkakor. Ännu fluffigare än gårdagens redan fluffiga.. Vänta nu. Vad sägs om att vispa äggvitorna innan jag tillsätter resten? Blir det inte fluffigare då? Och lite bakpulver.. Jajjamen!
På med elvispen. Separera två ägg. Äggvitor i en plastskål, äggulor i en vanlig.

Äggvitorna vispas lika hårt som om jag skulle göra maränger. Med äggulorna blandar jag sedan vaniljpulver,, lite bakpulver, lite mjöl och den fint mosade bananen. Genialt. Försiktigt blandar jag banan-smeten med äggvitorna och låter det sedan stå och vila i en halvtimme. Under tiden dukar jag och gör fint i köket. En rejäl hög med blåbär, vaniljglass.. och så lönnsirap såklart. Klassiskt!

Min lilla stekpanna åker fram. Smeten känns oroväckande fluffig. Men det ska väl gå? Så jag klickar i en klick smör, låter den smälta. Väntar på den perfekta temperaturen. I med smet. En stor sked blir lagom. Vänta. Vänta. Varför stelnar det inte? Det kanske är för mycket luft.. Försöker vända. Den sitter fast i pannan och geggar ihop sig. Aja. Första försöket.. bättre lycka med nästa pannkaka! Eller? Nej. Inte direkt. Av 5-6 stycken blev en lyckad, och det knappt.

Blö.

Men gott var det i alla fall. Om möjligt ännu godare än igår! Men inte lika vackert såklart..

Steka, steka, steka..

Lönnsirap! Loads of it.
Var bara tvungen. Blåbärstunga!

2 kommentarer:

  1. Är detta en middag för dig?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jao... är det för lite tycker du? Det är ju likvärdigt med en omelett, fast kanske med lite onyttigare och sockrigare tillbehör.

      Radera