På med elvispen. Separera två ägg. Äggvitor i en plastskål, äggulor i en vanlig.
Äggvitorna vispas lika hårt som om jag skulle göra maränger. Med äggulorna blandar jag sedan vaniljpulver,, lite bakpulver, lite mjöl och den fint mosade bananen. Genialt. Försiktigt blandar jag banan-smeten med äggvitorna och låter det sedan stå och vila i en halvtimme. Under tiden dukar jag och gör fint i köket. En rejäl hög med blåbär, vaniljglass.. och så lönnsirap såklart. Klassiskt!
Min lilla stekpanna åker fram. Smeten känns oroväckande fluffig. Men det ska väl gå? Så jag klickar i en klick smör, låter den smälta. Väntar på den perfekta temperaturen. I med smet. En stor sked blir lagom. Vänta. Vänta. Varför stelnar det inte? Det kanske är för mycket luft.. Försöker vända. Den sitter fast i pannan och geggar ihop sig. Aja. Första försöket.. bättre lycka med nästa pannkaka! Eller? Nej. Inte direkt. Av 5-6 stycken blev en lyckad, och det knappt.
Blö.
Men gott var det i alla fall. Om möjligt ännu godare än igår! Men inte lika vackert såklart..
Steka, steka, steka.. |
Lönnsirap! Loads of it. |
Var bara tvungen. Blåbärstunga! |
Är detta en middag för dig?
SvaraRaderaJao... är det för lite tycker du? Det är ju likvärdigt med en omelett, fast kanske med lite onyttigare och sockrigare tillbehör.
Radera