Followers

måndag 26 december 2011

Saffransdessert

Igår hittade jag på något helt nytt! Det kanske är en liten fuskpannacotta.. Men ändå inte! Här kommer receptet. För fyra små portioner. (Hos oss blev det tre lite större och en liten, till pappa)

250 g kvarg (kesella 10%ig eller liknande)
2 msk florsocker
ett paket saffran (0.5 g)
Någon matsked grädde
1/2 tsk vaniljpulver eller
1 tsk vaniljsocker
Ett par rutor vit choklad

Kavla saffranspaketet ett par gånger så att innehållet krossas. Blanda sedan ned saffranet i kvargen och tillsätt vaniljpulvret eller vaniljsockret. Vispa i florsockeret och smaka av. Det kan behövas lite mera florsocker om man vill ha det sötare. Vispa i grädden (jag använde elvisp, men det blev inte så mycket fluffigare direkt.. så vispa så länge du vill!) och häll upp i fina portionsskålar. Riv över chokladen och ställ kallt i kylskåp eller liknande till servering. Glöm inte att täcka över skålarna med folie, eftersom det annars lätt kan bli kylskåpssmak.

Njut! :D


Jo just det.. Om man snålar, eller inte vill ha så stark saffranssmak, kan man ta halva mängden :) För det blev rätt så mycket saffranssmak på det här.. Fast det gillar jag!

2 kommentarer:

  1. åh Tua de ser fantastiska ut!! Måste prova när jag är hemma :)

    SvaraRadera