250 g kvarg (kesella 10%ig eller liknande)
2 msk florsocker
ett paket saffran (0.5 g)
Någon matsked grädde
1/2 tsk vaniljpulver eller
1 tsk vaniljsocker
Ett par rutor vit choklad
Kavla saffranspaketet ett par gånger så att innehållet krossas. Blanda sedan ned saffranet i kvargen och tillsätt vaniljpulvret eller vaniljsockret. Vispa i florsockeret och smaka av. Det kan behövas lite mera florsocker om man vill ha det sötare. Vispa i grädden (jag använde elvisp, men det blev inte så mycket fluffigare direkt.. så vispa så länge du vill!) och häll upp i fina portionsskålar. Riv över chokladen och ställ kallt i kylskåp eller liknande till servering. Glöm inte att täcka över skålarna med folie, eftersom det annars lätt kan bli kylskåpssmak.
Njut! :D
Jo just det.. Om man snålar, eller inte vill ha så stark saffranssmak, kan man ta halva mängden :) För det blev rätt så mycket saffranssmak på det här.. Fast det gillar jag! |
Åh, ser riktigt gott ut!
SvaraRaderaåh Tua de ser fantastiska ut!! Måste prova när jag är hemma :)
SvaraRadera