Followers

söndag 15 februari 2015

Tenta?

Såå.. Då har det gått någon dag sedan jag skrev min första tenta här i Brighton. Jag är väldigt nöjd med hur det kändes - hade inte underpluggat eller överpluggat inför den. Jag var förberedd på vad som skulle komma och det blev precis det jag trodde på tentan. Om jag inte gjort slarvfel kan jag ha spikat den, men vi får se. Resultatet skulle komma i slutet av veckan som kommer :)

Hmm.: Vad kan jag säga? Jag bor i en studentkorridor och trivs ypperligt. Har en svensk som bor i samma korridor och vi kommer finfint överens. Sen pluggar jag en hel del och njuter av vädret, som idag känns precis som majväder uppe i Strömsund. Det finns till och med blomknoppar!

På tisdag ska jag börja med fäktning, något som jag alltid velat gjort men inte riktigt haft möjlighet att få prova på. Ni som följt mig länge vet att jag också är intresserad av bågskytte så intresset för fäktning ligger väl i samma gen.

Vad hade jag tenta i? Kursen hette "linguistics 1" och täckte ämnen så som semantics, the origin of language, pragmatics, morphology, deixis, social and regional variation, word formation och gud vet vad. Allting har varit otroligt intressant och jag kan inte annat än att känna att jag kommit till rätt ställe. Nästa kurs är linguistics 2 och då ska vi täcka phonology, grammar och syntax.

Ps. Blandningen av engelska och svenska bara blir. Jag kan termerna på svenska också, men det blir på engelska när jag berättar om det...

1 kommentar:

  1. Tua, vad glad jag blir när jag läser din blogg! Du har kommit så långt! Du bestämde dig, och nu står världen framför dina fötter! :)

    SvaraRadera