Followers

fredag 30 augusti 2013

Tårtresultat!

Sååå, igår efter skolan färdigställde jag tårtan. Det gick.. rätt så bra. Dessvärre tänkte jag inte på att jag hade rätt så långa (egentligen inte) naglar och gjorde hål i marsipanen när jag skulle lägga den över tårtan... fick lov att täcka skadorna med marsipanlöv. Hade egentligen tänkt ha den renare, med mest bara en ros i mitten. Nästa gång ska jag ha KORTA naglar!
En del av tårtbitarna jag åt.. heheh. 

Som ni kan se är det ett rejält lager grädde :P 
Så... den blev smakmässigt riktigt god, som tårta sett. Tårta är absolut inte min favorit i sötsaksvägen (godare är glass, godis, choklad, kladdkaka, morotskaka...) men ja, den gick vägen. 

B har kommenterat inlägget "Bakat - bildinlägg": 

Vad lite fyllning det ser ut att vara, var det inte du som tyckte att mycket fyllning gjorde tårtan? Jag gjorde själv min tårta men fick "fylla" på för att jag insåg jag hade snålat. Läste någonstanns att lagret bör vara minst 1 cm för att bottnarna suger åt sig en hel del. Bara ett tips, men det kanske blir superbra i alla fall! Det märker du sen hur som helst :). 

Svar:  Egentligen anser jag att det VAR för lite fyllning för min smak. MEN det skulle nu vara en prinsesstårta... och sylten är så pass lös att det inte GÅR att ha på mera. Jag tog så mycket som det gick, faktiskt. Vaniljkrämen blev också något lös för att ha mera på. Ändå gick det på en sats på runt 3 dl mjölk (och ca 0.5 dl grädde).. toppad är den med 3 dl vispad grädde och i syltväg blev det ungefär 3 dl då också. Nästa gång ska jag ha en fastare fyllning, en mousse eller så. :) Bottnarna sög åt sig bra och blev riktigt saftiga!

1 kommentar:

  1. ÅH! SÅ himla himla god den såg ut! Bra jobbat säger jag bara, duktig du är på baka. Alltså jag håller med, till prinsesstårterecepten är det alltid snålt med fyllning? Samma sak om man köper från konditori? VARFÖR? Fyllningen är ju det bästa (minus marsipanen dådå hehe)
    Ha en fin fredag, kramar!

    SvaraRadera