Followers

lördag 13 juli 2013

Wow - middagsmaten alltså

Middag idag var ett GENIDRAG! Typ. Aldrig suttit och ätit så stolt. Grymt gott blev det, alltihopa!

Först... jag blandade potatis, morötter och rödlök med olivolja, rosmarin, salt och peppar i en form. Skjuts in i ugnen på 225 grader. Sen fixade jag såsen - en rödvinsreduktion kan man säga. Åh. Tomatpuré fräste i smör, salt, peppar, salvia och timjan. Hällde på rödvin (matlagningsrödvin, men ja) och lät reducera. En skvätt kalvfond i var pricken över i:et.

Stekte en rejäl fläskkotlett (benet och fettet kvar) i olja på mycket hög värme, en kort tid. In i ugnen i några minuter för att få den genomstekt. Ut med alltihopa, rotfrukterna tog typ 25-30 minuter i ugnen. Rörde om bland dem då och då... Lägg upp fint, ät och NJUT! :D

Fläskkotletten som annars kan bli lite seg blev helt perfekt. Stekte som sagt väldigt kort tid på låg värme, kanske någon minut på varje sida. Typ fem minuter i ugnen låg den sedan och den blev genomstekt, trots att den var ganska tjock. Mmm...

Avslutade med en stor kopp kaffe med varm skummad mjölk och några rutor mörk choklad och några rutor vit choklad. Perfeeekt.


.. alla rotfrukterna ligger inte på tallriken, tog mera sen. Tog mycket mera rödvinsreduktion också, men det vore inte fint att dränka allt på bild ;) MMm! Detta kommer jag att göra om! Tur att jag har några kotletter kvar i frysen :')
1 kommentar: