Followers

fredag 3 maj 2013

Friska Fredag

Nämen, fredag igen. Kommer alltid lika plötsligt och denna vecka gick det särskilt fort, avbrottet den första maj krånglade till vecko-uppfattningen, i alla fall för min del. Inte mig emot! Långrandiga veckor med vakna, äta, skola, äta, plugga, äta, plugga, äta, sova kan bli riktigt tufft.

Trots en lång och mycket intensiv dag känner jag mig riktigt nöjd. Nöjd med det jag presterat, nöjd med det jag gjort. Det är ovanligt! Det är hemskt ovanligt, vilket känns lite tragiskt, men oh så härligt nu när det väl händer. Min engelskalärare var supersnabb på att rätta nationella-uppsatserna, så jag fick veta resultatet i morse. Var mycket bättre än jag förväntade mig! Ibland är det bra när inte allt går på räls, då lär man sig uppskatta när det väl gör det.

Middagen blev en riktig kryddbomb. En väldigt god sådan! Vi plockade ihop vår egen wok, mycket praktiskt och enkelt och alla får som man vill. Själv hade jag: lövbiff, böngroddar, bambuskott, färska champinjoner, purjolök, morötter, färsk ingefära, torkad chili, vitlök, soja, ostronsås, sambal oelek och sen en hel del kryddor, bland annat spiskummin, torkad ingefära och torkad koriander (gillar inte ALLS färsk). Till det hade jag gurkmeja-kokt ris samt sweet chili sauce. Och lite inlagd ingefära, det är ju så grymt gott.

Ikväll blir det bara att ta det lugnt, andas ut och kanske läsa en liten stund. Jag lär antagligen däcka innan nio. Det är härligt att sova! Till helgen har jag plugg planerat, ganska mycket dessutom. Ska se till att verkligen, verkligen vara effektiv och få saker gjorda så att jag slipper gå omkring med den extra tyngden på axlarna.

Innan wokning...


... efter wokning.

Ps. Jag är fortfarande helt förvånad över frukostens förträfflighet. Skojar inte. Blanda saffran i risgrynsgröt och låt det stå över natten! NU!

1 kommentar: