Followers

söndag 19 maj 2013

ESC- och Melodifestivalfavoriter

Så, ingen har nog missat det; final i ESC på lördag kväll. Jag hade liksom många andra laddat upp med godsaker och satt förväntansfull och tittade på hela finalen. Det blev sent, men det var det värt- Danmark var enligt mig helt klart en värdig vinnaren!

Genom åren har jag av olika anledningar fastnat speciellt för vissa av låtarna i ESC och Melodifestivalen. Här kommer några av dem!

Jedward - Lipstick (Irland,  ESC 2011, åttonde plats i finalen)
På något ätt tycker jag att denna låt är så härlig! Jag blir glad av att se detta tvillingpar skutta omkring på scenen och låten fastnar i huvudet.

Lena- Satelitte (Tyskland ESC 2010 ,vann)
Vem gillar den inte, kan man ju fråga sig. Jag förstår varför den vann! Härlig låt, bra refräng, bra text och sticker ut från mängden. Gillar även att själv sjunga denna..

Gipsy cz - Aven Romale (Tjeckien, ESC 2009 sist i semifinal 1)
Jag fattar inte varför denna kom sist! Jag gillar den! Härligt gung, rolig, annorlunda och helt enkelt underhållande. För mig fastnar låten i huvudet och vill liksom aldrig ur..

The Ark -The Worrying Kind (Sverige, ESC 2007, vann melodifestivalen, 18 i ESC)
När denna gick 200 föll jag genast pladask. Jag gillade hur låten kändes i hela kroppen och den liksom studsiga melodin. Så här i efterhand tycker jag inte riktigt att den är sååå fantastisk (lyssnat sönder hihi) men den är ändå riktigt bra!

Paula Seling & Ovi - Playing With Fire (Rumänien, ESC 2010, trea i finalen)
Jag gillar denna låt! Gillar pianot, hur de "svarar" varandra och melodin. De första gångerna jag hörde den var jag inte så jätteförtjust, men sedan hamnade den på min spellista och jag var fast.

Det var några av låtarna som jag fastnat för! Har ni några särskilda favoriter som ni hittat genom åren? :)
1 kommentar:

  1. Jag gillar Playing Whit Fire sjukt mycket! Jag och syrran lyssnade jättelänge på den låten och andra från det året! 2010 var nog ett bra ESC-år :)

    SvaraRadera