Followers

fredag 19 april 2013

Smaker jag är nyfiken på

Jag ska experimentera lite i köket under nästa vecka. Bättre att chansa och lyckas väl ibland, dåligt ibland, än att bara vara tråkig och köra säkra kort! Jag är också nyfiken på en del smaker, men som jag inte haft möjlighet att testa.. radar upp dem också.


Havregrynsgröt kokt på havremjölk
Mandelmjölk
Amaranthgröt
Polentagröt
Dinkelgröt
Rågflingegröt
Grahamsgrynsgröt
Sojalatte (köpt)
Frozen Yoghurt

Rågflingegröten har jag inte testat, trots att jag har kunnat köpa rågflingor i affären. Jag är dock nyfiken på det, MEN jag är ganska säker på att jag inte kommer att gilla det. Hahha. Hm. Tror den är för "grov" och passar bäst med lingonsylt till, vilket jag inte är förtjust i. Som ni ser jag är jag inne i en gröt-period nu. På både morgon och kväll är det havregrynsgröt som gäller, med havremjölk/rismjölk, skivad banan och lite olika sylter. Mmmmm! Amaranth är väldigt speciellt, men jag har inte hittat det i någon affär så att testa det är lite omöjligt.. Går i alla fall att göra gröt på!
Polenta kommer från majs, är grymt nyfiken på det också. Någon som har testat sådan gröt? Är det gott?

Nu måste jag iväg till skolan och skriva matteprov! Uh


2 kommentarer:

  1. Åh, kan du inte skriva en recension på vardera av dem sen och slutligen ett inlägg där du rangordnar dem efter eget tycke? Skulle vara jääättekul! Och berätta det du vet, OM du vet något. Jag visste till exempel inte att polenta var från majs. :D

    SvaraRadera
  2. Polenta är supergott, blir som mannagrynsgröt i konsistensen, fast med en gul fin färg :)

    SvaraRadera