Followers

måndag 22 april 2013

Morgonilska och hormonbesvär

Dagen började dåligt. Hemskt dåligt. Så pass dåligt, att hela min dag blev påverkad!

Havregryn, vatten, salt. In i mikron. Duka fram sylter, skedar, rismjölk och havremjölk. Röra om i gröten. Mikra mera. Vänta. Vänta.. segt. Röra om. Hämta banan. Kikar bort mot mikron, gröten flyr över kanten. Springer fram till mikron, gröten utspridd i hela mikron. Tar ut. Svär. Hoppar. Studsar. Helvete! Klumpeduns! Det var på TRE sekunder det kokade över! Ah! Hälla ut, göra om. Sur. Hemskt sur.


Så var det. Tuas morgon förstörd. Inte nog med det, väl på skolan blev jag hastigt upplyst om fysikprovet som var efter lunch, något jag helt och totalt förträngt. Klumpeduns. Inget fysikprov blev alltså skrivet. Jag hade i alla fall med mig potatis, lutfisk, vitsås och kryddpeppar till lunch. Det var gott. Men efter lunch var det tandläkaren.. kollade så att mitt bett var bra, vilket det var. Ingen bettskena eller tandställning för min del alltså! Himla fint. Det var bra. Och sen gick jag hem, gjorde i ordning fika framför datorn och tittade på det senaste avsnittet Once Upon A Time. otroligt bra serie, men bara på knappa 45 minuter så det tar slut för fort! En vecka nu till nästa avsnitt.

Egentligen borde inte mitt humör gå så upp och ned som det gör. Jag har alltid varit en mycket tålmodig flicka, som tar saker med lugn och ro (högt tempo har jag förvisso) och vanligtvis brukar jag inte bli flyförbannad över en dum skål gröt som kokar över, men i morse var inte hormonerna med mig och då kan det bli som det blir. Jag känner fortfarande hur de spökar, vilket egentligen inte är så konstigt - de har väl fnatt av min något för låga vikt. Så kan det vara. Händelser som idag får mig verkligen att vilja gå upp, men det är svårt att få det att gå ihop med vardagsstressen.

ARGH på dig dumma gröt
Men god, det är du i alla fall.. Särskilt med banan och havremjölk på! Slurp.

1 kommentar:

  1. Har ni ingen bamba i skolan? där ni får mat?

    SvaraRadera