Followers

fredag 20 juli 2012

Godaste gröten!

Jag har en ny favorit. En superfavorit. En smaksensation! Jag ser otroliga möjligheter med denna gröt. Kall och alva mängden tillsammans med vaniljglass eller grädde blir det en utsökt efterrätt. Kanske även lite smält eller riven vit choklad?

Saffranshonungsmannagrynsgröt
2 portioner


4 dl mjölk
4 msk mannagryn
1-2 msk honung
0.5 g  saffran (ett paket)
0.5 tsk salt
En klick smör


Börja med att blanda ett par matskedar av mjölken och smörklicken i en kopp. Ta i all saffran (se till att få ut allt ur påsen! Det blir lite mer smak om du stöter påsen först med en flaska eller liknande) och värm i mikron tills smöret har smält. Koka upp mjölk, honung, salt och saffransblandningen. Vispa i mannagrynen och låt koka på svag värme tills det blir lämplig grötkonsistens. Glöm inte att röra ordentligt då och då så att det inte bränns fast! Jag brukar röra lite mest hela tiden..


Servera med russin, honung och mjölk! Mjölk är inget måste, den är faktiskt supergod utan också.. 
Njut. För det kommer ni att göra.


Omnom..





2 kommentarer:

  1. Så gott det låter! undra om man kan göra det med risgrynsgröt=) ska nog testa!

    SvaraRadera
  2. Dock är ju saffran så dyyrt! :<

    SvaraRadera