Saffranshonungsmannagrynsgröt
2 portioner
4 dl mjölk
4 msk mannagryn
1-2 msk honung
0.5 g saffran (ett paket)
0.5 tsk salt
En klick smör
Börja med att blanda ett par matskedar av mjölken och smörklicken i en kopp. Ta i all saffran (se till att få ut allt ur påsen! Det blir lite mer smak om du stöter påsen först med en flaska eller liknande) och värm i mikron tills smöret har smält. Koka upp mjölk, honung, salt och saffransblandningen. Vispa i mannagrynen och låt koka på svag värme tills det blir lämplig grötkonsistens. Glöm inte att röra ordentligt då och då så att det inte bränns fast! Jag brukar röra lite mest hela tiden..
Servera med russin, honung och mjölk! Mjölk är inget måste, den är faktiskt supergod utan också..
Njut. För det kommer ni att göra.
Omnom.. |
Så gott det låter! undra om man kan göra det med risgrynsgröt=) ska nog testa!
SvaraRaderaDock är ju saffran så dyyrt! :<
SvaraRadera