Followers

torsdag 26 juli 2012

Fiskgratäng

Denna härliga torsdagskväll blev det en härlig fiskgratäng till middag. Till gratängen åt jag broccoli och vanlig kokt potatis. Jag måste säga att broccolin var hemskt god till!

En (ganska stor) portion
30-40 minuter

140 g torsk (tinad)
0.5 dl matlagningsgrädde
2 msk chilisås
1.25 dl mjölk (jag hade inget mått, kan behövas lite mer..)
1 (rågad) msk vetemjöl
2 färska champinjoner
2 små schalottenlökar
2 msk dill (fryst eller klippt)
1/2 tärning fiskbuljong
lite vitpeppar
salt
smör


Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka schalottenlöken och skär champinjonerna i lite större bitar, beroende på hur stora du vill ha dem. Fräs löken och svampen i en klick smör i en kastrull tills de blivit riktigt mjuka.

Häll mjölken över löken och svampen och tillsätt buljongtärningen, chilisåsen och dillen. Medan det kokar upp, lös upp vetemjölet i grädden och blanda sedan ned redningen i kastrullen. Låt koka upp under omrörning tills det tjocknar och smaka av med vitpeppar,salt och eventuellt mer chilisås.

Lägg fisken i mindre bitar i en lagom stor ugnsform. Häll över gratängsåsen och grädda i mitten av ugnen i  20- 25 minuter. Dekorera med lite dill.  Servera med potatis, broccoli och citronpeppar. Njut!


Det blev faktiskt riktigt gott med chilisås! Jag hade nog i närmare 3 msk.. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar