En (ganska stor) portion
30-40 minuter
140 g torsk (tinad)
0.5 dl matlagningsgrädde
2 msk chilisås
1.25 dl mjölk (jag hade inget mått, kan behövas lite mer..)
1 (rågad) msk vetemjöl
2 färska champinjoner
2 små schalottenlökar
2 msk dill (fryst eller klippt)
1/2 tärning fiskbuljong
lite vitpeppar
salt
smör
Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka schalottenlöken och skär champinjonerna i lite större bitar, beroende på hur stora du vill ha dem. Fräs löken och svampen i en klick smör i en kastrull tills de blivit riktigt mjuka.
Häll mjölken över löken och svampen och tillsätt buljongtärningen, chilisåsen och dillen. Medan det kokar upp, lös upp vetemjölet i grädden och blanda sedan ned redningen i kastrullen. Låt koka upp under omrörning tills det tjocknar och smaka av med vitpeppar,salt och eventuellt mer chilisås.
Lägg fisken i mindre bitar i en lagom stor ugnsform. Häll över gratängsåsen och grädda i mitten av ugnen i 20- 25 minuter. Dekorera med lite dill. Servera med potatis, broccoli och citronpeppar. Njut!
Det blev faktiskt riktigt gott med chilisås! Jag hade nog i närmare 3 msk.. :) |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar