Followers

torsdag 4 september 2014

Svar på kommentar - Packning

Anonym har kommenterat inlägget"Ten days.": 

Hej! :) Kan du göra ett inlägg om vad du packat med, hur tankarna går dagarna innan resan, och om du har en bucketlist på vad du vill göra och se under din tid i Skottland? Kram 


Svar: Hej! Åh, vilket bra förslag på inlägg! Givetvis kan jag göra det. 

Jag får ha med mig 23 kilon, men då min väska inte är gigantisk kommer jag ändå aldrig kunna komma upp i det. Eftersom jag ska vara borta i tre månader, höst och vinter, ligger packningen med betoning på värmande kläder. Jag har inte med mig några somriga kläder alls, det enda som kan vara "svalt" är en tunnare blus, kjol och strumpbyxor. Det är dock klädesplagg som man lätt kan få varmare, genom att lägga till en varm ullkofta, kappa och sjal. 

Planen var att köpa lite nytt där också, men jag är rätt kräsen gällande kläder så jag förväntar mig inte stora mängder. Som det ser ut nu har jag (typ) med mig:

Fem par kjolar i olika längd och material.
Två stickade tröjor
Fem-sex blusar/skjortor i olika färg och material
Två flannelskjortor, mest att sova i och för "myskläder"
Två svarta byxor i fyrtiotalsstil (hög midja, vida ben)
Ett par mörkblåa jeggins
En varm vardagsklänning i burgundy som även fungerar på kvällen/finare tillställningar
Två slipovers
Två par tjocka strumpbyxor (ska köpa flera där)
Underkläder, sockar
Fyra baskrar (både vanliga i filt och stickade), i skogsgrönt, mörkrött, duvblå och "emerald green"
Handskar
Kängor
En varm ullkappa i duffelstil (duvblå)
En rätt varm kavaj
Vardagskängor
"Finare" skor för kvällsbruk och festligheter
Tre pocketböcker på engelska (Diana Gabaldons "Outlander"-serie och Harry Potter and the Half Blood Prince)
Pennskrin med pennor och allt därtill
En kalender, två skrivböcker
Min laptop, laddare (och liknande.. Hihi)Och det var det. Sen tillkommer såklart smink och hygienprodukter också, även en handduk. 

Hm.. Vad jag ska göra i Skottland! Håhå! Kommer nog ta tillfällena som de kommer. Vet att skolan jag ska på brukar åka på utflykter runt i Skottland, till Loch Ness och Edinburgh tillexempel. Sen kommer jag ensam att besöka flera universitet för att se vad som kan tänkas passa. Ska pricka av varje vintageshop i Glasgow och även försöka bekanta mig med Edinburgh. Njuta av storstadskänslan ska jag verkligen göra! Tillgängligheten till alla möjliga affärer får mig att bli helt lyrisk. Hittade bland annat en "Pen Shop" i Glasgow som HELT specialiserar sig på pennor och skrivsaker. Vilken dröm! 

Jag vill också uppleva en Céilidh, en traditionell skotsk "gathering" där man dansar och lyssnar på (ofta live) skotsk musik. Det kommer troligtvis att ske ganska snart när jag kommer, då skolan jag ska gå i brukar gå på sådana. Jag kommer också att vara i Glasgow under Skottlands stora högtid Samhain, som är som vår Halloween men myyyyycket större. Jag tänker prova på riktig skotsk mat så som haggis och njuta utav all tartan som ju är mitt favoritmönster. 

På min lista finns också att plugga engelska som bara den, helt enkelt utnyttja mina tre månader på ett så effektivt sätt som möjligt. Jag ska vara noggrann med att omge mig av engelska för att vänja hjärnan vid det nya sättet att tänka på. Det är väl därför som jag antligen kommer att övergå till att skriva på engelska här, för att inte störa mig själv i tankeprocesserna. 

Hoppas du fick svar på dina frågor och att detta inlägg inte baaaara var långt och rörigt. Kram på dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar