Followers

måndag 29 september 2014

Haggis

Igår åt jag haggis för första gången. Jag och min rumskamrat var bjuden över hos grannarna på middag, de bjöd på haggis och vi gjorde någon Schweizisk mat. Tyvärr då jag fått så kort förvarning hann jag inte göra något typiskt svensk, utan jag fick nöja mig med att ta med mig Djungelvrål. Lovar er att det blev mycket skratt om de godisarna! Ni skulle sett deras miner! Jag förvarnade dem och sa att de smakar speciellt men att många i Sverige gillade dem... Tre av dem tyckte faktiskt att de var helt okej. Håhå.

Över till haggisen.. Well, det är kanske inte min favoriträtt. Men det var faktiskt inte äckligt alls! Smakade lite som blodpudding, lite som typ... linser. Konsistensen var svarta linser. Vi åt det med potatismos. Till efterrätt åt vi en supergod väldigt brittisk "cake", som en mycket saftig sockerkaka med sylt emellan och frosting ovanpå. Över förväntan! Förstår faktiskt inte hur sockerkakan kunde vara så saftig och inte alls smulig. Hm. Provade också på Scottish Shortbreads, som smakade nästan precis som vanliga svenska smördegskakor. Mycket populära att doppa i te här, eller på engelska "dunking biscuits in tea".

Idag är det någon form av bank holiday och jag går inte i skolan. Men, har en del läxor att göra så nog har jag det jag sysslar med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar