Followers

måndag 16 december 2013

Svar på kommentar "mellanmål"

Anonym sa: hej, för det första så älskar jag din blogg! för det andra har jag en liten fråga: När du försökte öka i vikt och komma upp i vikt hur åt du då och hur mycket? Åt du mycket enkla mellanmål som slank ner lättare som glass, choklad etc? Själv försöker jag variera men det är lättast och godast hehe att ta någon sånt som glass, choklad som slinker ner lätt ;) på Lucka 16


Svar: Hejhej! Vad roligt att höra :)
När jag försökte åka i vikt såg jag helt enkelt till att äta så mycket som jag bara kunde, utan att må illa/må dåligt! Framåt kvällen kände jag mig under min viktuppgång lite väl varm och fylld, men jag visste att det bara var bra för mig. 

Efter varje måltid åt jag alltid något lite "extra", typ ett par chokladrutor, praliner eller något. Jag såg också till att typ.. småäta! Jag åt ofta kex med ost mellan mellanmålen till och med. Vid själva huvudmåltiderna åt jag i princip ingen sallad (äter lite sånt nu med, kanske en - två gånger i veckan) och tog alltid om med mat. Inget förbjudet! Det var ost, pasta, såser och gud vet vad. Mycket! Sås är himla gott. Och när man ska upp i vikt är det bara att vräka på! Äter mycket sås nu med, och står stilla i vikt, men det är i alla fall ett bra sätt att ganska enkelt kunna få i sig lite extra :)

Till mellanmål åt jag gärna glass! Men det är viktigt att tänka på att faktiskt ta rejält med glass och gärna skivad banan, kolasås och maränger till. Vill man inte ha något sött kan det vara bra med en skål turkisk yoghurt med nötter och honung. Det gäller att tänka energirikt! Ibland är det svårt att få i sig rejält med något sött, man kanske bli nöjd så fort. Bara choklad skulle jag inte äta till mellanmål, det är för lite. En enkel regel är; känner du att få får plats med mera, ÄT :D


Lite andra mellanmålsförslag:

-Fika på konditori/caféer. Välj det du vill ha! Och gärna stora, maffiga bakverk. Slurp och hurra säger kroppen!
-Varm choklad med vispgrädde, kanelbulle/lussekatt och så några pepparkakor.
-Risgrynsgröt/risalamalta
-Risifrutti
-Turkisk yoghurt med vaniljpulver i, frysta blåbär och sirap!
-Räkmacka med räkor, majonnäs... sallad, dill och citron. Kanske till och med lite rökt lax?
-Mjukt tunnbröd fyllt med en massa gott. Räkor, lax, dill, crème fraîche.. romsås.... Eller rökt kött, keso, tomat och persilja. Skinka, sallad, tomat, gurka och majonnäs är också himla gott. Bara fantasin sätter gränser!

Hoppas du fick några ideér. Ta av det som finns eller köp in lite "extra" gott ;)Saffransrisgrynsgröt! Köpt risgrynsgröt (på "korv), saffran och vaniljpulver som fått stå och dra under natten i kylskåpet.

Mycket av det goda. På en vanlig mattallrik ;) Vaniljglass, vaniljsås, banan, jordgubbar, kolasås...1 kommentar: