Followers

måndag 23 december 2013

Lucka 23

Då var dagen här. Dagen med stort "D". Idag har skinkan griljerats och laxen gjorts klar. Det börjar samlas julklappar under granen och ute är det gnistrande vitt. Precis som det ska vara!

För mig lär morgondagen se ut något så här;

Mellan 8 - 9 äter jag nog frukost i lugn och ro framför julkalendern. Hade tänkt äta risgrynsgröt, men det blir nog yoghurt, müsli, lussebulle och pepparkakor eller så istället. Jag klär sedan på mig kläder och gör mig i ordning. Jag brukar faktiskt klä upp mig en hel del på julafton. Tar tillvara på varje uppklätt tillfälle!

När jag var yngre brukade vi också få öppna en julklapp på morgonen. Det var oftast det "största". Den jag kommer ihåg mest, var när jag och min syster fick varsin kanin då. Underbart!

Runt 11-13 äter jag lunch. Dopp i grytan (julskinkespad med uppblött hårt tunnbröd i) är ett måste.  Sen brukar det bli annat småplock. Kanske lite sill, lax eller så. Beror på hur hungrig jag är. Vi brukar ofta äta splittrat vid lunch, någon äter frukost då, någon håller på med något annat..

Efter lunchen brukar vi göra i ordning det sista och gästerna kommer. Matsalsbordet ska bäras fram, det ska dukas, plockas och fixas.

Den första gemensamma måltiden brukar vara middagen efter Kalle Anka, alltså runt 4-5. Den pågår ofta närmare två timmar. Sill, janssons, lax, ostar, kex, omelett, prinskorvar, potatis, köttbullar, julmust, vörtbröd, tunnbröd, kalvsylta, rödbetssallad - ja allt det där vanliga helt enkelt.

Efter middagen är det julklappsöppning! Jag och syster Moa brukar dela ut julklapparna. Efter det är det "fri lek" och om folk orkar och vill brukar vi spela något sällskapsspel eller så.

Ser så fram emot det, även om det inte är lika spännande som när man var yngre :P

Årets julgran, som är ännu mäktigare i verkligheten! Ska försöka fånga mäktigheten på bild i morgon :) 

3 kommentarer:

  1. Så härligt! Vi brukar dock äta efterrätt efter middagen också, längtar :)

    SvaraRadera
  2. Längst till höger i mitten av bilden, bredvid ljuset :D

    SvaraRadera