Followers

fredag 31 maj 2013

Recension: Twist

Golden Toffee - Något trist. En sorts mjuk toffee överdraget med mjölkchoklad. Sticker inte ut. Ger dock en okej sötma till kaffet.

Lakrits - Smakar.. sötlakritskola, med konsistens likt fudge. God? Jadå! Men lite väl liten... åt upp båda kolorna i ett nafs.

Japp - Inte min favorit. Kändes konstigt smaklös. Mjölkchoklad med någon mjuk kolakatig fyllning.

Notti - En överraskning! Mjölkchoklad med en mjuk toffeefyllning - och en hasselnöt i mitten. Gott!

Daim- Smakar som daim ska smaka, vad mer kan man säga? En klassiker som går hem hos mig, om än ingen favorit till kaffet.

Chocolate Toffee - Seg! Chokladkola med ett lager av choklad runt sig, mörkare choklad än de andra twist-praliner som jag ätit. Gott till kaffet, men fastnar i tänderna..

Cocos- Tunt lager mjölkchoklad fyllt med en kokosmassa. Jag hade förväntat mig något liknande bounty, men nej! Den var inte lik. Bountys kokosfyllning brukar kännas lite smörig, den här gjorde inte det. Jag gillade denna kokosgodis mer än vad jag gillar bounty, faktiskt. Kändes mera.. kokos och mindre smör.

Fransk nougat- Liksom japp känns fyllningen lite smaklös. Måste ha fel på mina smaklökar eller nått. Ett tunt lager mörk choklad fylld med.. eh, fransk nougat- seg, vit och inte särskilt angenäm. Nä, den här var inte så god.

Marsipan- Ett väldigt tunt lager mörk choklad fyllt med marsipan. Det känns inte riktigt som "ren" marsipan, utan mjukare på något vis. Mycket gott! Jag är ingen jättemarsipan-älskare, men i små mängder är det helt underbart. Tummen upp! Men fanns bara en i hela påsen :(

Caramel- Vid första anblicken; men detta ser ju ut som en mjölk-choklad-variant av jordgubbscrémen i aladdinasken! Samma rutmönster, samma form. Men ja, dem smakade inte aaaaalls så. Mjölkchoklad fylld med någon mjuk carameltoffee. Känner igen smaken.. typ center tror jag det smakade. Eller plopp, vad det nu är för skillnad. Gott! Men jordgubbscrémen är godare..

Nougatcrisp- God! Tunt lager mjölkchoklad fyllt med en mjuk nougat som liksom "krispar" mot tänderna. Som en annorlunda gräddnougat smakar det. Godare än den franska nougaten!

Sammanfattning; Ingen pralin var "wow", de godaste, det vill säga marsipanbiten och cocosen, fick jag bara en utav vardera. Nästa gång håller jag mig till min kära aladdinask! De här pralinerna kändes billigare och det kändes mera som om varje pralin liknande den andre på tok för mycket, kan nog inte skilja caramel från golden toffee genom att bara smaka dem.


2 kommentarer:

  1. Men hallå den godaste har du ju inte smakat!! Eller har dom tagit bort den (hemska värld isåfall!) Den heter crisp nougat och består av nougat med krip i (förvånande) doppad i mjölkchoklad! Mums!
    Ha en fin fredag!

    SvaraRadera
  2. Håller med förgående, kan allt minnas lite vagt att det ska finnas med en "Nougatkrisp" som är himmelskt god! :)

    SvaraRadera