Followers

fredag 22 mars 2013

Recept- Varm banan med jordnötssmör och glass

Åt ett grymt gott kvällsfika idag! Sött, gott, snabbt och enkelt! :D Perfekt med andra ord.


För en portion behöver du:

  • En banan
  • Vaniljglass
  • Jordnötssmör



  1.  Värm ugnen till 200 grader. Lägg bananen hel och med skal på en bit ugnsfolie, eftersom den börjar vätska efter ett tag. Vänta i ungefär 10-15 minuter eller tills bananen blivit svart och börjat vätska. 
  2.  Skär försiktigt upp skalet och lägg över bananen på en tallrik. Klicka över vaniljglass, ringla över jordnötssmör. Servera och njut!


Om man ska servera detta som efterrätt kan det vara roligt att dekorera med någonting mera, nu blev färgerna ganska enformiga med mycket gult och kola-färgat. Kanske ringla över smält choklad eller dekorera med några färska bär? Endast fantasin sätter gränser!

Det blir lite extra tjing på det om du häller över lite sirap/lönnsirap över det också. Särskilt om du använder osötat jordnötssmör, som tenderar att vara lite väl skarp i smaken.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar