Followers

onsdag 6 februari 2013

M-dagen

Mat. Jag är så glad över att jag har tillgång till det varje dag - det är långt ifrån alla som har det (blablabla alla säger så men vadå, det är sant!) och sen är det ju ofta väldigt gott också.. Tja, jag gillar mat helt enkelt. Och matlagning.

Misosoppa. Vilket ni alla troligtvis vet - jag är ruggigt förtjust i sushi och således också misosoppan som är till. Faktum är att jag har ett stort härligt paket med misopasta i kylen som bara väntas att få ätas upp... 

Mandelmassa. I små mängder och vid rätt tillfälle kan det vara riktigt gott - ibland får jag liksom ett mandelmassasug, men när jag väl äter lite så försvinner det fort som fanken...

Mannagrynsgröt. Ooh, min favorit är med saffran i! Det kan vara sjukt gott, recept finns här (det är jag som lagt ut det, hihi). Oh no, såg just att man behövde vara medlem för att se det, är gratis att bli medlem men ja, jag postar receptet längst nere här för de som inte orkar bli medlem!

Musik. Förut när jag var arg kunde jag springa till pianot och spela ut min ilska i Rhondo Ala Turca av Mozart. Det gör jag inte lika ofta numera, men musik, det gillar jag! Massor! Eller ja, inte i stora mängder. Ibland blir jag trött på all denna mainstream radiomusik som spelas överallt.. Tystnad är också härligt.


Mannagrynsgröt här med vaniljpulver och jordgubbsröra (jordgubbar + jordgubbssylt)
Misosoppa! Oooooooooh

Mörk choklad med marsipan/mandelmassa i. Är en alldeles lagom mandelmassa-mängd..
Mobilbild från hösten 2011. 

För2 personer.
En lyxig och mycket god mannagrynsgröt med en tydlig smak av saffran. Den går mycket snabbt att göra och går också att servera avsvalnad som efterrätt. En klar favorit när man vill ha en lyxigare gröt eller bara är sugen på saffran!

Saffran- och honungsgröt
Mm, bild från i somras!

Ingredienser

4 dl mjölk
4 msk mannagryn
1-2 msk honung
½ g saffran
½ tsk salt
1 tsk smör


Gör så här

Blanda smör, saffranet och en skvätt av mjölken i en kopp och värm i mikrovågsugn för att få ut så mycket saffranssmak som möjligt.

Koka upp mjölk, salt, honung och saffransblandningen.

Vispa i mannagrynen och låt koka under omrörning på svag värme till önskad konsistens, 4-5 minuter brukar vara lagom.

Servera varm med russin, mjölk och ringlad honung. Om du vill ha den som efterrätt räcker en halv portion och servera med exempelvis vispad grädde, honung och russin. Eller varför inte vaniljglass? Bara fantasin sätter gränser!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar