Followers

söndag 2 september 2012

Surströmmingstjosan

Åh. Nyss gått från bordet efter många härliga surströmmingar! Och en suverän efterrätt såklart. Vaniljglass, olika bär, maränger och chokladsås.. Äh. Jag visar bättre med några bilder!

Vädret var så här bra.. regnregnregn. Men jag gav mig ut i gummistövlar ändå och plockade ihop...

Hallon, röda, vita och svarta vinbär!

Till efterrätten var de alltså.. Sen skrev jag mängder med lappar på fyra olika språk. Svenska, engelska, franska och tyska.  Du fick kryssa i vad du ville ha till efterrätten.. En för dryck, en för glass.  Varför är de på olika språk då? Tja, det blev roligare så helt enkelt!

Vita vinbär.. mmm!

På bordet ställdes det bland annat fram rödlök, tomat och créme fraiche..

och ost.. Sen fanns det givetvis olika tunnbrödssorter, både hårda och mjuka. Samt smör såklart.

Mmm! Potatis, surströmming, tomat och rödlök.. Sedan läggs det upp på tunnbröd. Åh, jag åt nog fyra stycken!

MUMS! Fastän mätt, det blir man - men inte av surströmmingarna direkt..

Efterrätten! Carte d'or vaniljglass, hallon, maränger och hemmagjord chokladsås gjorde jag. Sen serverade jag mina matkamrater efter vad de hade kryssat för.. Hihi. Och kaffe såklart. Där kunde man välja bland svart, latte eller cappuccino.
Melerat kaffe från annat tillfälle.. med en after eight och massa mjölkfluff såklart :D

2 kommentarer:

  1. Har du alltid tyckt om surströmming? Och den klassiska frågan: hur fungerar det med lukten? Jag har fått i mig en valv macka en gång och kan definitivt säga att det inte smakar som det luktar (då hade nog ingen ätit det). Ändå tycker jag inte om det. Det verkar vara lite som med koriander - antingen älskar man det eller så hatar man det. Kul i alla fall att du som trots allt är så ung är så förtjust i surströmming. Jag har en annan vän som är likadan i det skedet. De flesta ger det inte ens en chans!

    SvaraRadera
  2. ...och tänk så många som kanske missar något.

    SvaraRadera