Varför rismjölk eller havremjölk??Är det bättre än vanlig mjölk? I så fall varför?Kram
Svar: Det är nästan helt och hållet en smaksak! Förut hade jag alltid vanlig mjölk, men jag har övergått till rismjölk/havremjölk och det mest av smakskäl. I början var det för att testa om min mage mådde bättre av att dricka mindre vanlig mjölk och jag vet det tusan om det är psykiskt eller inte, men min mage känns bättre av det. Och när jag väl vant mig vid rismjölken/havremjölken har jag ärligt talat lite svårt för den vanliga, annat än att ha en skvätt i kaffet.
Näringsmässigt är det lite skillnad. Vanlig mjölk är bättre där, eftersom det innehåller fler mineraler och vitaminer än rismjölk/havremjölk. Energimässigt är de likvärdiga, men rismjölken innehåller lite, lite mer energi. Vanlig mjölk innehåller också det väldigt nödvändiga kalciumet, vilket inte finns havremjölk/rismjölk som inte är berikad med det. Jag använder berikad havremjölk.
Hoppas att du fick svar på din fråga! Kram :)
Jag tycker för övrigt att ordet "mjölk" låter väldigt fult när man använder det många gånger.. mjölkmjölkmjölkmjölk. Sen kan jag sällan stava det rätt när jag skriver i stundens hast heller.. det blir oftast "mjök" :(
![]() |
Rismjölken jag har |
![]() |
Havremjölken, som finns i olika smaksättningar.. jag har den naturella. |
åh, den med chokladsmak såg yummie ut ;)
SvaraRaderaDet finns havremjölk med apelsin- och mangosmak, den är jättegod!
SvaraRadera