Followers

måndag 14 maj 2012

Projekt bloggerska: Ett litet recept

Här slänger jag in ett litet sommarrecept, som jag kom på förrförra sommaren. Den passar perfekt nu, när kirskålen börjar synas i trädgården! Kirskål är en växt som går att använda liknande spenat och den finns i de flesta trädgårdar. Många ser den dock som ett ogräs, men den är riktigt delikat och godast nu på våren när skotten är späda. Här och här det lite om kirskålen.


Vegetarisk Wrap med curry och kirskål

För 1 portion behövs:
Ett tortillabröd
En banan
En rejäl näve sköljd och rensad kirskål
Ett par matskedar turkisk yoghurt (eller grekisk yoghurt, créme fraîche..)
Curry (stark curry brukar jag ta!)
ev. salt

Börja med att skiva bananen I fina skivor. Bryn lite matfett I en stekpanna och fräs kirskålen tills den blivit lite mjukare. Det brukar ta ungefär en minut. Sänk värmen och rör I yoghurten. Krydda nu efter smak med curry och eventuellt salt. Rör I ¾ av bananen och blanda ordentligt. Lägg sedan ut resten av bananen på ditt tortillabröd och sprid ut curryröran. Vik ihop och njut!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar