Followers

torsdag 21 november 2013

Om tio dagar

Om precis tio dagar är det första advent. Jag har redan planerat hur det ska bli! På lördagskvällen ska jag sätta en risgrynsgröt att stå över natten, som sedan blir adventsfrukost på söndag morgon. Jag kan däremot inte bestämma mig om jag ska ha saffran i eller ej! Lutar åt saffran men är inte säker. Ett recept på saffransgröten hittar ni här! Till det ska jag äta pepparkakor och dricka glögg. Kanske en lussekatt eller två också, det beror på om jag hunnit baka tills dess. Jag ska göra en storsats med lussekatter men lär inte hinna det förrän efter tisdag nästa vecka, tyvärr. En massa inlämningsuppgifter och redovisningar. Kanske jag gör det på tisdagen helt enkelt? Då har jag lussekatter tills advent. Så får det bli.

Resten av första advent ska jag mysa i röda och vita kläder, ta massor med kort, sjunga julsånger och tända ljus. Jag ska ha sett till att ha gjort bort allt skolarbete så att jag slipper oroa mig över det. Sen ska jag ställa adventsljusstakar i fönstren och byta ut mina gardiner mot några juligare.

Vad ska du göra den första advent?

3 kommentarer:

  1. Din adventsplan låter helt perfekt tycker jag. Jag måste nog lägga till julklappsshopping med, man vill ju inte vara ute i sista sekunden igen;)

    SvaraRadera
  2. Jag tycker det låter som en alldeles utmärkt förta advent! Själv ska jag fira med att sätta upp min nya julstjärna och pynta lite smått i lägenheten. Och så ska jag

    SvaraRadera
  3. ... tända mina doftljus som doftar pepparkaka, äpple&kanel och lussekatt!

    SvaraRadera