Followers

söndag 1 september 2013

Uppdrag: Morotsmuffins

Idaaaag blir det ett uppdrag att genomföra: baka drygt 50 stycken morotsmuffins! De ska få en citron-glasyr också. Varför gör jag då 50 stycken muffins? Jo! På tisdag är det "programdag" på min skola, då ska treorna (eller tvåorna) ordna aktiviteter under eftermiddagen åt ettorna, för att liksom få med dem in i gänget. Vi i natur är inte så många - i min klass endast sju- men de är desto fler i årskurserna ett och två. I år är det vår tur att stå för underhållningen och ett av momenten blir fika :)

Mitt största problem just nu är att få till just dryga 50 muffins. Liksom.. det varierar så från recept till recept och de allra flesta receptet på det jag vill ha är till morotskaka - hur många muffins blir det? Och glasyren, hur mycket kommer jag behöva? Aaaaaaaaah! Glasyren är gjort på philadelphiaost, citronsaft, citronskal och florsocker. Tycker själv att den är typ godare än själva kakan.. Morotsmuffinsarna ska ha mycket krydda - både kanel, ingefära och kanske lite kardemumma. Lutar åt att göra på typ nio ägg. Ett himla projekt känner jag...

Nä, nu ska jag omvandla en massa olika recept så att det kan bli ungefär rätt mängd och sedan gäller det att välja ut det bästa och sätta igång och baka!


1 kommentar: