Followers

lördag 28 juli 2012

Fiskelycka

Idag har jag fiskat, en hel del. Vad roligt det är att fiska! Inte lika kul att ta upp fisken och döda den, eller att sätta mask på kroken.. Men då är man så smart (feg) att man låter andra (stackare) göra det! Håhå. På första eller andra kastet fick jag napp, en riktigt stor öring. Den var upp emot halvmetern.. Men, sen lossnar den såklart! Blö. Men jag fick mera napp sedan! Hem kom jag, med tre abborrar och en harr. Sen släppte vi i flera av dem också, de var alldeles för små.

Middag åt jag i skogen, bland de kära myggen som ätit mig med hull och hår. Jag hade gjort en stor sallad på pasta, räkor, kräftstjärtar, majs, ananas, tomat, gurka och keso. Sen hade jag med mig en burk med dressing till och en tunnbrödstut med kallrökt skinka. Lyxigt värre, och supergott att äta middag i skogen!

Fisken  fick jag lov att tillaga så fort jag kom hem. Smör, dill, citronpeppar och salt och sen in i ugnen på 200 grader i knappa kvarten. Sen var det klart! Klockan tio på kvällen åkte de ur ugnen (och jag hade redan kvällsfikat eheh), men jag kunde inte låta bli utan åt upp en av abborrarna i en tunnbrödrulle med dill, majonnäs och citron. Dog lite av godhet. Alldeles färskfångad fisk :') Sen har jag ju fisk kvar tills i morgon! De ska jag äta på något bra sätt. Kanske med en god sås (viiilken? Tips mottages!) och kokt potatis. Hhhm. Jag har noll ideér.

Bilder kommer i morgon, men jag har inte tagit några på den icke-tillagade fisken :(

Nu ska jag sova. Jag blev dödstrött av att fiska i flera timmar..

1 kommentar:

  1. Sås som är fantastiskt gott till all sorts fisk:
    1dl majonäs
    1dl gräddfil/creme fraish
    1 burk med röd rom
    Några droppar citron + rivet citronskal
    Dill (helst färsk)
    Salta och peppra efter smak!

    KLART!

    SvaraRadera